Reisverslag door de 6 Staten van New England: Herfst in Maine, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, Rhode Island & Connecticut

De Route

Start:                                       Boston Int. Airport
Einde:                                      Boston Int. Airport
Vast aantal kilometers:             2.120
Gereden aantal kilometers:       2.800

Van

Naar

Aantal km

Boston, MA

Salem, MA

41

Salem, MA

Rockport, MA

37

Rockport, MA

Kennebunkport, ME

137

Kennebunkport, ME

Boothbay Harbour, ME

136

Boothbay Harbour, ME

Bar Harbor, ME

189

Bar Harbor, ME

Jackson, NH

358

Jackson, NH

Woodstock, VT

332

Woodstock, VT

Old Bennington, VT

229

Old Bennington, VT

Stockbridge, MA

86

Stockbridge, MA

Mystic, CT

204

Mystic, CT

Newport, RI

81

Newport, RI

Chatham, MA

147

Chatham, MA

Boston, Ma

143

 

Totaal 18 dagen 

2.120

 

Skyline van Boston

Woensdag 29 september 1999

Salem Witch Museum

Vandaag vertrekken wij met Northwest Airlines naar Boston voor onze herfsttrip.
Onze vlucht vertrekt om 13.50u en zal lokale tijd aankomen om 15.40u op Logan International Airport.
Na aankomst staat onze Jimmy bij Alamo Car Rental voor ons klaar. Het gaat allemaal lekker snel want we moeten nog een kleine 40 km rijden naar ons overnachtingsadres in Salem en dit zal ons ongeveer uurtje kosten

Donderdag 30 september 1999

Rockport, Maine

Ondanks dat het een beetje regent gaan we voor vertrek even Salem verkennen en een bezoek aan het heksenmuseum.
Salem vooral bekend door de heksenprocessen van Salem in 1692, die de stad gebruikt om toeristen naar Salem te lokken. Alhoewel de processen in Salem werden uitgevoerd, kwamen de meeste verdachten uit het toenmalige Salem Village, dat tegenwoordig Danvers heet.
Wat vergeten wordt is dat Salems belangrijkste rol in de geschiedenis van de USA,  die van havenstad voor de handel met het Verre Oosten. Dit maakte Salem de rijkste stad in 18e en 19e eeuw, dit is nog steeds goed terug te zien aan de vele oude huizen.
Na door Salem gezworven te hebben rijden we door naar Rockport waar we 2 nachten zullen verblijven.

Vrijdag 1 oktober 1999

Een rustige dag om lekker bij te komen en de omgeving te verkennen.
Wij hebben gekozen voor een walvis excursie via Cape Anne Whale Institute by Gloucester, en dat is de beste beslissing ooit.
Met een niet al te grote boot lekker de zee op, het is prachtig weer dus hartstikke lekker.
Na ongeveer een uur kwamen we aan bij Stellar Wagon Bank, een bank van enkele kilometers.
Walvissen in overvloed gezien. Maar meest speciale was de kennismaking met Cole, een 18 jaar oude walvis, en hij vertoefde al 18 jaar op dezelfde plek.
Hij was inmiddels zo vertrouwd geraakt met de boot dat hij bijna speelde met de boot.
Dit was een belevenis die wij niet gauw zullen vergeten. Zelf al zou de rest van de vakantie een grote sof worden, dit is de perfecte excursie.

Verder is Gloucester hoofdzakelijk bekend van de Gloucesterman –tetralogie van Jonathan Bayliss en was de thuishaven van de vissersboor Andrea Gail uit de The Perfect Storm met George Glooney als kapitein Billy Tyne.

Zaterdag 2 oktober 1999

Vandaag gaan van Rockport naar Kennebunkport. We nemen de kustweg en genieten van het mooie uitzicht over de oceaan en de vele vuurtorens.

Onderweg maken we een stop in Kittery, waar verschillende outlet store zijn van de grootte bekende merken. Kortingen tot 40% komen hiervoor.
We zullen hier 1 nacht blijven.

Zondag 3 oktober 1999

Volgende stop is Booth Bay Harbor. Een hele mooie omgeving, maar we hebben alleen pech want de temperatuur is een graag of 20 gezakt en het is regenachtig geworden.

Maandag 4 oktober 1999

Op naar Bar Harbor waar we 3 nachten zullen blijven in de nabijheid van Acadia National Park.
’s Middags een beetje rondgelopen in het plaatsje zelf want we hebben komende dagen genoeg tijd voor Acadia National Park

Dinsdag 5 oktober 1999

Acadia National Park ligt op een klein afstand van Bar Harbor en ligt op Mount Desert Island. Mount Desert Island wordt voor een groot gedeelte beschermd door de National Park status van Acadia. Acadia National Park is het eerste Nationale Park ten oosten van de Mississippi. Het gebied bestaat uit bergen, kustlijn, bossen en meren. Naast Mount Desert Island omvat het park ook een groot gedeelte van het Isle au Haut, een klein eiland ten zuidwesten van Mount Desert Island. Ook een deel van het Schoodic-schiereiland op het vasteland van Maine is onderdeel van het park.
Op 19 januari 1929 heeft het de naam Acadia National Park gekregen.

Een lange rondweg leidt je via verschillende mooie plaatsen door het Park. Ook ligt hier Cadillac Mountain, die geeft bij goed weer een vreselijk mooi uitzicht op de omgeving en de vele eilandjes die er omheen liggen.
Cadillac Mountain staat ook op onze planning voor vandaag, alleen is het mistig als we boven komen en kunnen geen hand voor ogen zien.
Gaan morgen voor de herkansing

Woensdag 6 oktober 1999

Onze tweede walvisexcursie staat er voor vandaag gepland. Dit keer geen kleine research boot zoals bij Gloucester, maar een catamaran boot, die een hoge snelheid kan bereiken, dus snel ter plekke.
Nou dat valt behoorlijk tegen vergeleken bij onze vorige tocht, ijskoud, zeiknat en als je naar binnen wilt, weet je niet hoe snel je weer naar buiten moet omdat het binnen naar eten stinkt en daar wordt je behoorlijk misselijk van.
Deze hele tocht valt echt tegen, walvissen alleen op grote afstand omdat ze van de krachtige motor van de boot schrikken. Slechts een walvis durft zich van iets dichterbij te laten zien. Maar desondanks toch wel een lekker dag buiten.

Donderdag 7 oktober 1999

Een lange en zeer saaie rit voor de boeg. Dus maar betijd op pad van Bar Harbor naar Jackson, hier blijven we 2 nachten.
’s Middags nog even snel naar North Conway om een paar outlet stores te bezoeken.

Vrijdag 8 oktober 1999

Lekker door de mooie omgeving en bossen van New Hampshire ontdekken.
Onder meer gaan we naar Mount Washington Auto Road, een spectaculaire trip naar de top van de berg. Deze weg is 12.2 km lange tolweg die begint bij New Hampshire Route 16 in Pinkham  naar de top van Mount Washington in de White Mountain van New Hampshire. De weg klimt naar de top op 1.408 m(van 465 m naar 1.873m) en het gemiddelde stijging is 11.6%. Weg werd in 1861 voltooid en opengesteld voor het public.

Elk jaar in juli worden hier hardloop wedstrijden gehouden.
Onze dag is het prachtig weer maar er staat veel wind en het is ijzig koud boven.
Wij hebben de weg naar boven gereden en het is prachtig. Mocht je willen en je zou van een andere kant komen kunnen je ook met een treintje naar boven vanuit Bretton Woods.
Deze trip is een echte aanrader dus als je in de buurt bent niet overslaan.

Zaterdag 9 oktober 1999

Niet al te lange rit voor de boeg naar Woodstock, het voormalig thuis van de Mohikanen. Hier zijn vele oorlogen tussen de indianen en de Engelsen uitgevochten.
We hebben hier de Woodstock Inn geboekt, staat bekend als de “Inn” van de  omgeving. Nou laat maar zitten, slechte kamers en onbeleefd personeel.

Zondag 10 oktober 1999

We laten Woodstock achter ons en gaan op weg naar Old Bennington in de staat Vermont. Even nadat we Woodstock hebben verlaten komen we langs Bretton Woods. Bretton Woods heeft zijn naam verleent aan het Systeem van Bretton Woods en dit was een financieel akkoord dat in 1944 tussen 44 landen werd gesloten en werd ondertekend in Bretton Woods in de staat New Hampshire. Het systeem voorzag in de invoering van een stelsel van vaste wisselkoersen. Daarnaast voorzag het systeem in de oprichting van het IMF en de Wereldbank.
Na aankomst bij onze accommodatie, wat een aangename verrassing was, hebben we rond gereden en een bezoek gebracht aan Bennington Battle Monument en Bennington Center-Old First Church Cemetery.
Ze hebben hier in de omgeving hele mooie
Covered Bridges

Maandag 11 oktober 1999

Volgende dag gaan we door naar Stockbridge, het is maar een kort stukje rijden maar de omgeving is prachtig.
We rijden dan ook eerst een stukje naar het noorden voor een een bezoek aan de Sky Line Drive, Scenic Drive
to the top of Mount Equinox.
De weg naar de top is 13 km en geeft een prachtig landschap weer.
Stockbridge is een klein plaatsje waar niet heel veel te beleven valt maar geeft wel de historie van de staat weer.

Dinsdag 12 oktober 1999

Een middel lange rit staat ons vandaag te wachten naar Mystic in de Staat Connecticut. We hebben een leuke Inn geboekt aan de rivier Mystic.

De Inn is klein maar er mooi en we hebben zelfs een echte openhaard op de kamer i.p.v. een gashaard.
Het dorp is klein en heeft een paar leuke winkeltjes en een paar toeristische attracties
’s Avonds maar is een Italiaan uitgekozen voor het eten. De fles wijn die we hadden uitgekozen was niet op meer voorradig. Ik denk dat het restaurant opeens besefte dat de fles wel heel goedkoop was voor zijn doen.

Woensdag 13 oktober 1999

Voor ons vertrek naar New Port in de Staat Rhode Island brengen we eerst een bezoek aan de plaatselijke dierentuin. Niet heel groot maar best even leuk om te doen.
Onze accommodatie is wederom een Inn, stevig aan de prijs maar we hadden The Attic en deze kamer kwam inclusief afternoon tea.

’s Avonds uiteten geweest en op de terugweg barstte er een storm los dus de weg langs de kust was behoorlijk met water.

Donderdag 14 oktober 1999

Voor ons vertrek naar Chatham op Cape Cod Island, maken we een toeristisch ritje langs de diverse oude mansions.
The Breakers is een van deze oude mansions. The Breakers is een groot huis van de bekende Amerikaanse familie, van Nederlandse afkomst, VanderBilt. The Breakers werd tussen 1893 en 1895 gebouwd als zomerresidentie van Cornelius VanderBilt II.
Na aankomst in Chatham op Cape Cod, checken we hier in voor 2 nachten.

Zaterdag 16 oktober 1999

We moeten helaas onze koffers echt weer helemaal inpakken voor de terugvlucht naar Nederland. En we rijden dan ook rechtstreeks van Cape Cod naar Boston Logan International Airport.

Met vriendelijke groet,

Hedy Talens