Ontdek het Teutoburgerwoud

Een ontdekkingsreis door het Teutoburgerwoud en zijn omgeving.

Soms blader je door een magazine en zie je een foto die je inspireert voor een volgende vakantie en zo is ons laatste avontuur ook ontstaan.
In dit geval het Teutoburgerwoud of “wie die Deutschen sagen: Das Teutoburgerwald”.
De afstand naar het Teutoburgerwoud vanaf Utrecht is zo'n 350km dus erg ver hoef je niet voor een mooi stuk gebied.

Het Teutoburgerwoud is een bergrug die van het laagste punt bij Bevergern in oostelijke en zuidoostelijke richting oploopt naar het hoogste punt, de Barnacken (446 m) bij Horn-Bad Meinberg. Het woud strekt zich uit over de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.De Slag bij het Teutoburgerwoud vond hier plaats in het jaar 9 na Christus.Het gebergte is zo'n 105 km lang.

Verder zijn er zeer veel kastelen, burchten, ruïnes en historische stadjes te bezoeken.
Uitgebreide informatie vind je hier over op .

In plaats van in een van de stadjes te kiezen die in het Teutoburgerwald liggen heb ik gekozen voor een stadje in het Weserbergland genaamd Bad Pyrmont. Deze kuurstad staat bekend om zijn bronnen en in het verleden kwamen hier vele prominente mensen dus kreeg de stad al gauw de bijnaam Fürstenbad.

Bad Pyrmont is een goed uitgangspunt voor vele wandelingen of fietstochten. En het ligt op rijafstand van de bekende Exsternesteinen of Hermanss Monument.

Een zeer goede accommodatie waar ik heb verbleven is Appartements am Kurpark, dit recent verbouwde oude Kuurhuis beschikt over 7 zeer ruime appartementen en deze zijn zeer compleet ingericht. Het heeft een saune- en fitnessruimte. Tevens kun je hier fietsenhuren.
Wifi is gratis en de auto is te parkeren op het eigen terrein van het huis.
De service is uitstekend en ik kan deze accommodatie zeer aanbevelen.