Rondreis door Oostenrijk & Italië

Leuke Rondreis in Europa, voor ieder wat wils:

Zwemmen, Windsurfen, Paragliding, Bergen en wandelen

Van

Naar

Afstand naar bestemming

Maarssen

Herzogenaurach

615

Herzogenaurach

Steindorf am Ossiacher See

518

Steindorf am Ossiacher See

Ortisei

256

Ortisei

Brixen im Thale

216

Brixen im Thale

Dießen am See

240

Dießen am See

Maarssen

812

     

 

Totaal aan km

2.657

Informatie en bevindingen over de hotels/appartement zijn op mijn website terug te vinden:
Oostenrijk:

  • Apart Hotel Legendär, Steindorf am Ossiacher See in Karinthië
  • Hubertus Logis Appartments, Brixen im Thale in Tirol

Italië:

  • Apartments Chalet Anna, Ortisei in de Dolomieten

Duitsland:

  • Hotel am See, Dießen am Ammersee

We zijn uiteraard begonnen in Nederland maar dit kan natuurlijk ook vanuit andere landen. Aangezien wij liefhebbers zijn van niet snelwegen, ontwijken wij behalve op de heen en terugreis altijd de snelweg dus onze route kan langer zijn dan je misschien wil maar dit is naar eigen idee in te vullen.

Deze keer beginnen we onze vakantie op bekend terrein en wel bij de Ossiacher See in Karinthië. Vorig jaar zijn we hier slechts 4 dagen geweest en daar doe je de omgeving onrecht mee aan. Eigenlijk geldt dit ook voor onze terugkeer naar de Dolomieten, want als deze ruige bergen je hart gestolen hebben dan ga je er zeker naar terug.

Nieuw in deze reis wordt Brixen im Thale in Tirol en onbekende stop op de terug reis naar Nederland.

Dag 1 
Ons hotel voor de nacht is Novina Hotel in Herzogenaurach vlakbij Nurnberg en is zo’n 615km van ons huisadres. Dit hotel is heel makkelijk te bereiken en ligt dan ook vlakbij de snelweg, de kamers zijn uitstekend en het eten is er goed. Meer informatie over het Novina Hotel kun je vinden onder het kopje Hotels voor Onderweg op mijn website.

↓ Ossiacher See gezien van de Gerlitzen Alpenstrasse

Dag 2 t/m 8 - Karinthië, Oostenrijk
Vandaag gaan we naar onze bestemming voor de komende 7 nachten, Steindorf am Ossiacher See. Vorig jaar hebben we hier een paar dagen doorgebracht maar dit is veel te weinig voor de hoeveel  dat hier te zien is en wat er te doen valt.

Ossiacher See ligt in Karinthië en omdat dit een van de warmste staten van Oostenrijk is, is de temperatuur van het meer zomer's zo'n 26 gr. Onze appartement ligt ook direkt aan het meer.

We hebben hier 2 bekende bezienswaardigheden aangedaan en dat zijn de Gerlitzen en de roofvogel show bij de Adler Arena bij Burcht Landskron.

Hiernaast hebben we 5 nieuwe bezienswaardigheden ontdekt waaronder een Insider Tip.
Een uitgebreid verslag van deze nieuwe ontdekkingen kun je vinden op mijn Blog.

↑ Ontdek de Schoonheid van Karinthië - Ossiacher See en zijn omgeving

Karinthië met zijn prachtige meren is absoluut een bezoek waard. Lake Ossiach is het 3e grootste meer van Karinthië. In de zomer bereikt het een temperatuur van ongeveer 25 graden Celsius en is daarom ideaal voor watersporten. Maar ook wandelen, fietsen en paragliden is veel gedaan.

↓Seceda met uitzicht op de Pana Scharte, Sella Ronda en Sassolungo.

Dag 9 t/m 23 - Ortisei - St. Ulrich / Val Gardena - Grödendal, Italië
Onze volgende bestemming in mijn geliefd Zuid-Tirol en om precies te zijn de ruige bergen van de Dolomieten. De komende 2 weken zullen wij hier ons thuis vinden in Apartments Chalet Anna in Ortisei. Een appartment waar we inmiddels sinds 2014 komen.

Aangezien je hier niet uitgekeken raakt maar ook omdat dit soort uitzichten nooit verveeld, gaan we hier met veel plezier regelmatig naar toe.

Uiteraard komen je op dezelfde plekken maar deze keer hebben toch weer een aantal mooie wandelingen gemaakt die ik graag met jullie deel.

Op mijn Blog vind je een uitgebreid verslag van ons verblijf en 5 nieuwe wandel tips includief van 2 hele bijzondere wandelingen.
Deze laatste 2 wandelingen kunnen we zeker aanraden want ze zijn absoluut de moeite en de inspanning waard. 

↑ La Dolce Vita - De Dolomieten - Ruig & Mooi

De liefde van mijn leven / The love of my life:
De Dolomieten / The Dolomites

Deze ruige bergen zijn zeer verslavend / The rugged mountain are very addictive

↓Uitzicht van de Hohe Salve op de Filzamsee bij Brixen im Thale

Dag 24 t/m 28 - Tirol, Oostenrijk
Een nieuwe bestemming voor ons Brixen im Thale in Tirol. Nu is dit gedeelte van Tirol een oude bekende van ons maar tot nu toe hier nog nooit verbleven. Wel in het nabij gelegen Sankt Johann in Tirol.

Brixen im Thale maakt onderdeel uit van de Skiwelt en staat dan ook heel bekend als wintersport gebied. Samen met de Kitzbüheler Alpen vormt dit maar liefst 279 km skigenot.

Het gebied is zeer geliefd bij Nederlands en kindvriendelijk want bijna bij elke berghut of restaurant is een kinderparadijsje ingericht.
Voor een volledig verslag van ons verblijf in deze omgeving kun je op mijn Blog terecht. 

↓Een vroege zonsondergang bij Ammersee

Dag 29
Onze laatste stuiptrekking voor we weer naar huis gaan. Aangezien het bij de hoofd grensovergangen aldoor extra druk is ivm controles, hebben we besloten om via een omweg maar ook prachtige weg richting huis te gaan.

Via Kossen, Walchsee, Pertisau enz enz strijken wij naar in Dießen am Ammersee. Het enigszins alternatief uitziende dorp, tenminste wat inwoners/bezoekers betreft ligt op nog geen 5 minuten van het meer waar je een prachtige zonsop- en ondergang kunt zien.

Het plaatsje biedt vele restaurants dus genoeg keuze voor een maaltijdje.

Dag 30
Vandaag de laatste 800km naar huis.

Conclusie van onze reis: mooi en zeer de moeite waard en kunnen hem van harte aanbevelen als zul je meer stukjes uit deze rondreis oppikken.