De Deelstaten van Duitsland

Waar denken wij aan bij Duitsland?
Bier, Braadworst, Doorreisland, Voetbal en waarschijnlijk nog wel een heel rijtje.

Maar Duitsland is meer dan dat alleen:

BEIEREN: wat niet alleen bekend staat door Arjan Robben en BMW en Bierfest in München maar door de mooie bergen, romantische kastelen, schilderachtige plaatsjes en de vele bossen.
De Romantische Straße (deze loopt van Main tot aan de Alpen) kruist vele middeleeuwse plaatsjes zoals Rothenburg ob der Tauber. In deze plaats kun je je nog redelijk in de Middeleeuwen wanen.
De meest bekende meren zijn natuurlijk de Starnbergersee en de Chiemsee. 
En zeker de laatste kent bijna iedereen die wel via de A8 naar Salzburg rijdt. DUS (bijna)altijd file.
Maar ook brengt de A8 je naar Berchtesgaden, nu bekend om zijn velen toeristen maar vroeger woonden Hitler en andere hoge nazi’s daar.
En aan de andere kant in het zuidwesten ligt Lindau aan het Bodenmeer met zijn subtropische klimaat. Door dit klimaat is Bodensee zoals de Duitsers het noemen zeer bekend om zijn fietsklimaat.
In dit zelfde Lindau begint de Deutsche Alpenstraβe, 450 km lang en eindigt in het eerder genoemde Berchtesgaden.
Verder zijn natuurlijk Garmisch Partenkirchen en Mittenwald bekend van de wintersport. 
Garmisch Partenkirchen staat ook hoofdzakelijk bekend door het schansspringen op nieuwjaarsdag en de Zugspitze.
De plaatsen Garmisch en Partenkirchen werden in 1935 door Adolf Hilter samengevoegd tot het huidige Garmisch Partenkichen en dit had te maken me de IVe Olympische Winterspelen in 1936.

EIFEL: met zijn bergen en heuvels tussen de Belgische grens, de Moezel en de Rijn gelegen. De meeste mensen zijn ongetwijfeld wel een op de kerstmarkt in Keulen geweest. Maar de Eifel is zeer geliefd voor zijn wandel mogelijkheden. Ook bevinden zich hier grote wildparken en stuwmeren, de sporen van vulkanische activiteiten(kratermeren) en rivierdalen(Ahrdal)

ZWARTE WOUD: bekend om de Schwarzwalderkirsch taart. Baden-Baden staat bekend om zijn weldadige baden, dit gaat zelfs terug toto aan de Romeinse tijd. Tegen de Rijnhellingen staan vele wijnranken waaruit de Badische wijn wordt geperst. Freiburg is een bekend universiteitsstad met een Franse inslag.

SAUERLAND: favoriet bij wandelaars en de skiër die het niet zo ver wil zoeken maar daar helaas wel afhankelijk is van de wil van de natuur. 
Bij Willingen en Winterberg bevindt zich een mooi vakwerkdorp Korbach genaamd.

TIPS:
Vergeet niet Uw veiligheidsvest, deze is verplicht sinds juli en de milieustikker als je in een stad komt.

File A8 mijden? 
Probeer het eens via Regensburg dus niet naar het zuiden via de A9 en dan via A8 bij Munchen maar bij Nurnberg de A3 aanhouden