12. nov, 2022

Augustus/September/Oktober - Een mooi driehoek

Zomer in Ötztal, Val Gardena & .........

Dit jaar onze september vakantie maar is begonnen in het Ötztal wat een zeer goed alternatief is voor de overvolle Brenner Autobahn en omdat de mooie Timmelsjoch/Passo Rombo open is. Via mooie bergpassen naar Val Gardena om vandaaruit via Anholtz Tal & het Defreggental en Felbertauern Straße naar Pertisau te rijden.
Het verblijf in de Dolomieten was dit jaar er eentje van 4 seizoenen in 4 weken met best kille temperaturen, zo kil dat we in al die jaren hier nog nooit hebben meegemaakt.

12. nov, 2022

Voorjaar deel 2 - Perisau am Achensee

Top Nieuwe Ontdekkingen

Na ons verblijf in Meran/Merano in de provincie Bozen/Bolzano-Alto Adige (kortweg Zuid-Tirol genoemd) in Italië zijn terug gereisd naar Pertisau am Achenseee in Tirol, Oostenrijk.
Nee niet via de Brenner Autobahn want in het weekend is dit sowieso al een groot probleem maar via de mooie Timmelsjoch of Passo Rombo zoals het in het Italiaans heet.
Gelukkig was de pas de week ervoor net open gegaan doordat er minder sneeuw was gevallen afgelopen winter kon dit gelukkig.
Bij vertrek uit Meran was het 25 gr en op de pas slechts 4 gr, eigenlijk een dikke verademing na 2.5 week 32.5+ gr.

12. nov, 2022

Voorjaar deel 1 -Meran & Omgeving

Top Nieuwe Ontdekkingen en Uitstekend Fiets Gebied.

Een vroege vakantie naar Meran/Merano in de provincie Bozen/Bolzano-Alto Adige(kortweg Zuid-Tirol genoemd) in Italië
Het is wat verwarrend kun je rustig zeggen maar de regio Zuid-Tirol/Alto Adige bestaat uit de twee autonome provincies Bozen/Bolzano & Trent/Trentino-Alto Adige.

12. nov, 2022

Winter in Tirol 28 januari t/m 13 februari

Winter Seefeld in Tirol & Pertisau

Van wie het skiën niet absoluut hoeft maar graag wandelt zijn Seefeld & Pertisau super locaties.
Vooral Seefeld beschikt over veel winterwandelingen, paardenkoetsen en goede busverbindingen. Naast wandelen kun je hier zeer goed langlaufen want hier worden altijd internationale wedstrijden gehouden. De skiër die niet 10 afdalingen in 1 minuut wil doen kan zich hier prima vermaken.
Pertisau is een wat kleiner gebied maar waar je je prima een week kunt vermaken, qua wandelen, langlaufen en de beginnende skiër of met kleintjes is het hier goed toeven.