DE ROUTE - Stukje wijn- en tuinroute

Van

Naar

Aantal Kilometer

Kaapstad

Franschhoek

114

Franschhoek

Hermanus

112

Hermanus

Kaapstad

142

 

Totaal Aantal kilometer

 368

Woensdag 28 november 2007

Les Cascades de Bantry Bay

Wij vliegen vandaag met KLM naar Kaapstad, vertrektijd 09.55u en verwachtte aankomst tijd 22.35u.
Het is een lange zit maar je kan dan ook lekker meteen naar bed als je eindelijk in je hotel bent.
Bij aankomst worden wij opgehaald door het hotel en dat is een stuk relaxter dan nog je auto ophalen of taxi nemen en in het donker rijden.
Onze accommodatie ligt in Bantry Bay dus iets buiten Kaapstad. Wij blijven 2 nachten in Les Cascades de Bantry Bay, 48 De Wet Road, Bantry Bay. Ik durf niet te zeggen of dit hotel nu nog wel of niet bestaat omdat ik geen website kan vinden. Wel iets over Cascades Collection maar dat zegt mij niet zoveel.

Donderdag 29 november 2007

Kaap de Goede Hoop

De auto wordt om 10.00u door Avis afgeleverd dus we hebben de tijd om wat rond te toeren vandaag.
Gaan net als in 2006 terug naar Kaap de Goede Hoop en doen daar het rondje (zie ons reisverslag 2006)

Vrijdag 30 november 2007

Le Franschhoek Hotel

We laten Kaapstad achter ons en gaan richting Franschhoek maar doen dit met een omweg via Wellington omdat we daar een bezoek gaan brengen aan Diemersfontein Wine & Country Estate.
Wij hebben deze wijn een keer gedronken bij vrienden en wilde er graag een kijkje nemen en lunchen.

Na de lunch gaan we door naar Franschhoek en zullen hier 4 nachten blijven in Le Franschhoek Hotel & Spa. Dit prachtige hotel ligt iets buiten Franschhoek dus je hebt de auto wel nodig om in Franschhoek bv te gaan eten of winkelen. Of natuurlijk een taxi of hotel shuttle.
Je kunt hier zalig genieten van het zwembad en heeft ook een mooie spa.
Vanavond eten we in het restaurant van het hotel genaamd Dish.  Het andere restaurant Le Verger zat helaas vol.

Zaterdag 1 december 2007

Bread & Wine Vineyard Restaurant

Gezellig even koffie doen in de hoofdstraat van Franschhoek en daarna gezellig de winkels afstropen. Ze verkopen hier mooi houtsnijwerk.
En zelfs hebben we hier een hele mooie houten giraf aangeschaft en deze is per vliegtuig naar Nederland gebracht. Had wat voeten in de aarde maar we zijn er blij mee.
De lunch gaan we doen bij Bread & Wine Vineyard Restaurant en dit is een onderdeel van Le Quartier Français en ligt op de familie/wijn boerderij Môreson.
Het restaurant is vol helaas maar je kunt hier ook bij winkel een lekker plateau lekkernijen krijgen en een glas overheerlijke Môreson wijn.

’s Avonds zijn wij gezwicht voor De Tasting Room van Le Quartier Français van de Nederlandse vrouwelijk chef-kok Margot Janse. We  krijgen het 8 gangen Tasting Menu van Margot en het is zalig.

Zondag 2 december 2007

Boschendal Wine Estate

Vandaag gaan we een uitstapje maken naar Boschendal Wine Estate.
We hebben hier een lunch gereserveerd en aansluitend een toer door de wijnkelders.
In Nederland komen nu eenmaal veel wijnen voor uit Boschendal dus we vonden dat we dit maar is moesten gaan bekijken.

‘s Avonds hebben we gekozen voor het restaurant van de Grande Provence, iets buiten Franschhoek.
Het restaurant ziet er zeer smaakvol uit en het eten is verrukkelijk.
Hoge kwaliteit, uitermate goede bediening en tegen een prijs wat je bijna niet durft te betalen zo weinig.

Maandag 3 december 2007

Ome Samie se Winkel

Stellenbosch staat op het programma.
Een ding wat we niet overslaan is Oom Samie se Winkel. Deze toeristische attractie ligt aan de monumentale Dorpsstraat en de inrichting is sinds de oprichting in  1904 niet meer veranderd.
Het is een combinatie van winkel en museum.
Dit is echt een must als je in Stellenbosch bent. Verder is hier nog het Dorps Museum, de botanische tuin bij de Universiteit en verder is Stellenbosch gewoon leuk om rond te lopen.

De route van Stellenbosch naar Franschhoek gaat via de Helshoogtepas.
 Deze pas is onderdeel van de 4 passenroute:  Helshoogte Pas, Franschhoek Pas, Viljoen Pas en als laatste de St. Lowrys Mountain Pas.

‘s Avonds kiezen we voor het visrestaurant Bouillabaisse, hier hebben we een soort tapas van allerlei gerechtjes. Zeer smaakvol.  Maar helaas is het restaurant gesloten nu gesloten

Dinsdag 4 december 2007

Birkenhead House/Villa

We verlaten Franschhoek en gaan over de Franschhoek Pas, Viljoen Pas naar Hermanus en gaat terug naar de accommodatie waar we vorig jaar maar 1 nacht zijn geweest Birkenhead House/Villa.
Deze accommodatie alhoewel niet bepaald goedkoop is echt een van mijn favoriete accommodaties. Personeel is erg vriendelijk, eten is erg goed, de wijnen lekker en laten we dan de spa ook maar niet vergeten te noemen.
Dit keer alleen geen kamer in het huis maar in de Villa, een prachtige hoekkamer met groot balkon en uitzicht op de Oceaan.
De zonsondergang is dan ook prachtig.

Woensdag 5 december 2007

Kaap Agulhas is ons doel voor vandaag. Dit is geografisch gezien het zuidelijkste puntje van Afrika. De Kaap lig 170km ten oosten van Kaapstad.
Hier ontmoeten de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan elkaar maar mengen nooit en als je goed kijkt zie je het verschil van de waterscheiding (gecreëerd door de temperatuurverschillen van het water).
Hier komen zeer zware winterstormen voor en reusachtige golven, deze kunnen tot 30m hoog worden.
De Kaap Agulhas Vuurtoren is gebouwd in 1849.

Donderdag 6 december 2007

Vandaag onze laatste dag in Hermanus en we maken eerst maar is een lekker wandeling langs het strand en later gaan we maar een in Hermanus kijken. Moet zeggen het plaatsje op zicht stelt niet veel voor.
In het plaatsje Gansbaai  zien we walvissen vlak langs de kant zwemmen.
 Dit is wel mazzel hebben want de beste walvis tijd is eigenlijk oktober.

Vrijdag 7 december 2007

Cape Grace Hotel

Terug naar Kaapstad waar we deze keer zullen slapen het Cape Grace Hotel voor een nachtje – we hebben bij het inchecken meteen kunnen regelen dat we een late-check-out hebben de volgende dag.
Bij Cape Grace Hotel hebben lekker de tijd om bij het zwembad te liggen bij aankomst. ’s Avonds gaan we eten bij Baia Seafood Restaurant.

Zaterdag 8 december 2007

Oyo Restaurant onderdeel van V&A Waterfront Hotel

Slenteren door Kaapstad – lekker lunchen bij Oyo Restaurant & Bar, dit is onderdeel van  het Victoria & Alfred Hotel en ligt bij Pierhead,  langs de binnen haven van Kaapstad. Je kunt hier verrukkelijk Crayfish, dit zijn een soort klein kreeftjes. Worden ook Spiny lobster genoemd.
’s Avonds eten we in het restaurant van het hotel en worden we later naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht terug.
Deze vlucht gaat net even na middernacht dus vertrek je pas 9 december en  kom je  ook dezelfde dag aan.