• Breckenridge, Colorado , USA

  • Winterpark, Colorado, USA

  • Lake Louise, Alberta, Canada

3 Top plaatsen voor een Ski Vakantie in Amerika en Canada

Breckenridge, CO           Wildwood Suites   One bedroom        185-225
                                                                    Two bedroom               325

Winterpark, CO              Beaver Village Condominiums            110-150

Lake Louise,CO              Baker Creek Chalets                         150-250


WINTERSPORT IN AMERIKA EN CANADA – EEN ECHTE BELEVENIS


Als je in de luxe positie bent om dit een keer te doen is het absoluut een belevenis om mee te maken en waarschijnlijk voor de rest van je leven verpest qua sneeuw kwaliteit. De enige 3 nadelen aan skiën in Amerika:
1. de kosten voor de vlucht
2. het tijdverschil
3. Het hoogteverschil – TIP: veel water en elke dag een aspirine om je bloed dun te houden.


In Amerika zijn we geweest in:


Breckenridge
is een oud mijnwerkers plaatsje waar in augustus 1859 voor het eerst goud werd gevonden en het plaatsje Breck “in” Ridge werd opgericht in november 1859.

In 1961 wordt het officiële skigebied van Breckenridge geopend.
In Breckenridge staan historische gebouwen die ruim 100 jaar oud zijn


Het skigebied Breckenridge ligt in Colorado, USA. Het is een prachtig skigebied, zowel voor beginnende als gevorderde skiërs. Mooie, brede en glooiende pistes voor de beginners en de double black diamond op de hoog gelegen pistes voor gevorderden. Tevens vind je in het gebied de hoogste stoeltjeslift van de USA, tot 3921 meter.

Het skigebied bestaat uit 153 kilometer pistes en 28 skiliften, die bij het dorp Breckenridge horen. Het gebied reikt van 2926 tot maximaal 3962 meter. Door de hoge ligging en vaak droge sneeuw is het een zogenaamd eldorado voor poeder skiën.
Het bestaat uit 5 peaken die allemaal met elkaar verbonden zijn:

Peak   6: deze nieuwe locatie is pas sinds december 2013 open – biedt zowel     
              afdalingen voor
beginners als extreme skiërs

Peak   7: alleen geschikt voor experts
Peak   8: geschikt voor de meer gevorderde skiërs
Peak   9: geschikt voor hoofdzakelijk de gemiddelde skiërs en beginner
Peak 10: geschikt voor de ervaren skiërs.


Wildwood Suites ligt aan de Four O’Clock afdaling. Deze in/uit accommodatie biedt alle gemakken van een goed appartement en ligt op 2 blokken van Downtown Breckenridge.
Breckenridge is een gezellig cowboyachtig plaatsje waar in elke kroeg de country en westernmuziek
uit de schalt.

Verder zijn hier zoveel mogelijkheden om te overnachten van appartement tot luxe hotels dus voor ieder wat wils.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Winterpark is begonnen als 2 kleine plaatsjes genaamd Old Town (ontstaan door de bouw van de Moffat Tunnel) en Hideaway Town (opgericht in 1932).
In 1978 werden beide plaatsjes samengevoegd en Winter Park werd opgericht. Hier werd in 1980 nog West Portal Village aan toegevoegd en in een later stadium het spookstadje Arrow
Het officiële skigebied vond zijn eerste opening in 1939

Winter Park Mount Resort ligt op zo'n 135 kilometer van Denver International Airport in de Vasquez bergen van het Arapho National Forest. Het resort bestaat uit vier gebieden welke via talloze liften en pistes met elkaar verbonden zijn: Winter Park, Mary Jane/Parsenn Bowl, Vasquez Ridge en Vasquez Cirque. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat het hier om een bescheiden wintersportbestemming gaat is Winter Park in werkelijkheid een enorm skigebied. De vier bergen leveren samen meer dan 1475 hectare skigebied, waarvan ruim twee derde deel wordt opgemaakt door de 142 officiële pistes en een derde deel door geweldig off-piste terrein. Winter Park is dankzij haar ideale ligging te midden van de Rocky Mountains verzekerd van een gemiddelde jaarlijkse sneeuwval van ruim 9 meter, wat bovendien bekend staat als de diepste sneeuw van Colorado. De langste afdaling is maar liefst 7,5 kilometer en loopt van de top van de Parsenn Bowl tot aan Winter Park Village. Het gebied staat bekend om zijn grote hoeveelheid ongeprepareerde pistes waar de liefhebber van de buckelpiste zich kan uitleven. Tevens is er een speciaal park exclusief voor beginnende skiërs en snowboarders waarvoor Winter Park Resort zelfs een onderscheiding heeft ontvangen. De 25 liften hebben een totale capaciteit van maar liefst 40.000 passagiers per uur. Met een hoogteverschil van ruim 935 meter is het één van de meest complete skigebieden van Colorado: zowel de beginnende als gevorderde skiër of snowboarder kan hier zijn/haar hart ophalen.

Wat erg leuk is om te doen in Winterpark is eropuit met een sneeuwscooter.
Dit kun je doen als toer onder begeleiding maar ook met mini sneeuwscooters voor kinderen, die zelf lekker mogen crossen over een mooi geprepareerd parcours.
Dit kun je doen via bv Grand Adventurers of voor andere aanbieders kun je op Playwinterpark.com kijken. Hier kun je nog veel meer informatie vinden over winteractiviteiten zoals hondenslede tochten

Beaver Village Condiminiums ligt iets buiten Winterpark en het skigebied. Een bus geeft een makkelijke verbinding.
Het is een vrij groots opgezette accommodatie, maar het is inmiddels jaren geleden dat we daar zijn geweest dus heeft veel info heb ik helaas niet meer. Weet wel dat we het toen prima vonden en een grote plek met openhaard, keuken en zo.

----------------------------------------------------------------------------------------------

In Canada zijn we geweest in:

Lake Louise
is genoemd naar het nabijgelegen meer Lake Louise (vernoemd naar prinses Louise Caroline Alberta, de dochter van de Engelse koningin Victoria). En is ontstaan uit Laggan, dat het basiskamp was voor de Canadian Pacific Railway en had 12.000 arbeiders in 1884 toen de Kicking Horse Pass moest worden overbrugd .

In 1913 begon de bouw van het mooie Chateau Lake Louise en is bezocht door vele bekende personen zoals:
King Edward VIII, Queen Elizabeth II, Prins Rainier van Monaco.
Maar ook filmsterren zoals Alfred Hitchcock, Douglas Fairbanks en Marilyn Monroe.

Het grote wintersportgebied Lake Louise ligt in Alberta, Canada. Lake Louise bestaat uit 134 kilometer pistes, waarvan 30 makkelijk, 63 gemiddeld en 41 moeilijk. 10 skiliften verbinden de afdalingen tussen 1646 en 2637 meter hoogte. Bij het skigebied horen de dorpen Lake Louise en Banff.
Het is de thuisbasis voor de allereerste FIS Word Cup afdalingen van het winterseizoen en staat bekend als het Lake Louise Winterstart Wereld Cup Evenement.
Het skigebied van Lake Louise begon in 1950.

De 3 skigebieden die liggen rond de 2 dorpen Banff en Lake Louise heten Ski Norquai, Sunshine Village en Lake Louise Mountain Resort. Ze zijn gesitueerd middenin de indrukwekkende natuur van Banff National Park. Het dorp waar het meest te beleven valt is Banff en dit dorp ligt op ongeveer 2 uur rijden van Calgary International Airport. Je kunt hier rechtstreeks heenvliegen met KLM en Air Canada.

De skigebieden zijn te bereiken door middel van de gratis shuttlebussen.
Lake Louise Mountain Resort het het grootste van de 3 skigebieden en hier valt gemiddeld 4.5 meter sneeuw per jaar.
Door de droge lucht ontstaat hier de wel bekende Canadese poedersneeuw.
Het gebied heeft 9 liften en het seizoen loopt van begin november tot begin mei

Baker Creek Mountain Resort (heette in onze tijd nog Baker Creek Chalets) ligt aan de Bow Valley Park Way, zo’n 15 minuten rijden van zowel het skigebied als Lake Louise Plaza.
Mocht je een cabin boeken bij Baker Creek dan is Lake Louise Plaza de mogelijkheid om je boodschappen te doen. En als je dat niks vindt moet je helaas naar Banff voor boodschappen of elke avond uit eten gaan.
De cabins zijn erg gezellig en prima toeven voor een week. Een TV of iets dergelijks zult je hier niet vinden.
Je kan ipv een cabin ook een suite boeken.
TIP: niet je schoenen in de auto laten want het kan er behoorlijk koud zijn, Onze laagste temperatuur was -21 gr en dat is best koud dus zitten je schoenen niet bepaald lekker en krijg je vanzelf ijsklompen i.p.v. voeten.

Verder zijn er natuurlijk andere mogelijkheden voor hotels of cabins in Lake Louise zelf maar dan mis je toch een beetje dat echt wildernis gevoel